Výroba Pacovského piva

Řemeslný minipivovar Pacov

Pacovský minipivovar navazuje na tradici výroby piva ve městě Pacov. Právě zde byl dříve větší pivovar, který v roce 1969 uzavřeli. Nyní je v Pacově minipivovar založený od roku 2009 a nachází se ve staré budově bývalých balíren. Náš minipivovar se soustředí především na výrobu spodně kvašených piv (Světlý spodně kvašený ležák, Světlé výčepní pivo, Speciální tmavé spodně kvašené pivo) a jako sezónní piva vyrábíme svrchně kvašená piva. (India Pale Ale, India Brown Ale, Summer Ale, Hefeweizen, Stout). Všechna piva jsou nefiltrované, nepasterizované. Stražišťanský pramen je zdrojem jemně mineralizované vody. Obsahuje tak řadu cenných látek pro naše zdraví. A právě z něj vaříme naše lahodné pivečko, které děláme srdcem!


Pacovský Golem

Světlý spodně kvašený ležák. Nefiltrované, nepasterizované pivo vyráběné tradiční dvourmutovou metodou na varně. Kvašení probíhá v otevřených kvasných kádích. Tři české odrůdy chmele dodávají výraznou, ale příjemnou hořkost. Plná chuť a akorátní říz po napití přímo vybízí k dalším douškům.  

Extrakt v původní mladině (EPM)  12,5%
Obsah alkoholu 4,5% objemových 

Pacovský černý rabín 15

Spodně kvašený tmavý speciál. Plné chuti, nižší hořkosti s výrazným aroma kávy a karamelu.Tmavé až černé barvy je dosaženo pomocí pražených sladů. Tyto slady vyrábí sladovna Weyrmann, která sídlí na severu Bavorska ve městě Bamberg. Nižší hořkost dodává Žatecký poloraný červeňák.

Extrakt v původní mladině (EPM) je 15,4%

Pšeničné pivo 13

Svrchně kvašené pšeničné pivo s podílem sladované pšenice více jak 50%.Barva je světle žlutá až slámová.S jemnou hořkostí a kvasnicovým zákalem,připomínající ovocnou vůni zralých banánů.Pšeničné pivo má vysokou pěnivost a říz, a v letních měsících je obzvláště osvěžující. 

Extrakt v původní mladině (EPM) je 11,5%
Obsah alkoholu 4,5 % objemových

-sezoně : červenec - září